Aplicația Otto’s World: Un pas înainte în educația financiară și securitatea online a copiilor
Într-un moment în care tehnologia și digitalizarea sunt omniprezente, un grup de studenți din Oradea a reușit să se distingă prin dezvoltarea unei aplicații web inovatoare, numită Otto’s World. Această aplicație, destinată copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, a fost recunoscută pentru contribuția sa valoroasă la educația financiară a copiilor și la îmbunătățirea securității lor pe internet.
Academia „Descoperă-ți pasiunea în IT”: Un laborator de idei revoluționare
Aplicația Otto’s World a fost concepută în cadrul celei de-a X-a ediții a Academiei „Descoperă-ți pasiunea în IT”. Acest eveniment a reunit 120 de liceeni și studenți din întreaga țară, care, sub îndrumarea unor specialiști, au dezvoltat idei revoluționare cu scopul de a face lumea mai sigură, mai eficientă și mai inteligentă. În cadrul acestei expoziții, găzduită de Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, au fost premiate cele mai bune aplicații.
O echipă de studenți orădeni sub îndrumarea unui mentor experimentat
Echipa Otto’s World, formată din studenți orădeni, a beneficiat de îndrumarea lui Bran Daniel de la GlobalLogic România. Membrii echipei, Cozariuc Florin-Vicențiu, Mocanu Daiana-Bianca, Mondek Marka-Vierka, Nemcea Cristina-Andreea, Paul Roxana-Andreea, Prială Emil și Tecsi-Murgui Renata-Natalia, au dezvoltat o aplicație care își propune să ajute copiii să se protejeze de hackerii care îi abordează cu mesaje în timpul jocurilor online și să dobândească abilități de educație financiară.
Reacția președintei Asociației DpIT
Liliana Ștefan-Cazacu, președinta Asociației DpIT, a oferit o declarație elogioasă cu privire la această ediție aniversară a Academiei „Descoperă-ți pasiunea în IT”. Ea a subliniat talentul și capacitatea tinerilor de a schimba lumea și a exprimat dorința de a vedea mai multe astfel de minți sclipitoare rămânând în România.
Alte aplicații premiate în cadrul concursului
Marele premiu al concursului a fost câștigat de o echipă din Cluj, care a creat o aplicație, Orbis, care îi face pe utilizatori mai conștienți cu privire la amprenta personală de carbon. Această aplicație demonstrează, la fel ca Otto’s World, că tinerii din România au potențialul de a dezvolta soluții inovatoare pentru problemele societății moderne.
Sursa: oradeastiri.ro