Tehnologia din spatele mașinii zburătoare AirCar
Tehnologia din spatele mașinii zburătoare AirCar, dezvoltată inițial și testată cu succes în Europa, a fost cumpărată de o firmă chineză, relatează BBC. Propulsată de un motor BMW și de combustibil normal, AirCar a zburat timp de 35 de minute între două aeroporturi din Slovenia în 2021, folosind pistele pentru decolare și aterizare. A fost nevoie de puțin peste două minute pentru a se transforma dintr-o mașină într-un avion.
Compania Hebei Jianxin Flying Car Technology Company
Compania Hebei Jianxin Flying Car Technology Company, cu sediul în Cangzhou, a achiziționat drepturile exclusive de fabricare și utilizare a aeronavelor AirCar într-o zonă nedeclarată. Firma și-a construit propriul aeroport și propria școală de zbor după o achiziție anterioară de la un alt producător slovac de aeronave, a declarat Anton Zajac, cofondator al KleinVision, compania care a creat AirCar.
China, în dezvoltarea transportului cu avionul
După ce a deschis calea în dezvoltarea revoluției VE (vehicule electrice), China dezvoltă acum în mod activ soluții de transport cu avionul. Luna trecută, o firmă numită Autoflight a efectuat un zbor de testare a unei drone care transportă pasageri între orașele Shenzhen și Zhuhai. Călătoria, care durează trei ore cu mașina, a fost parcursă în 20 de minute, a declarat compania – deși aeronava nu conținea pasageri.
Reglementările și acceptarea publică a tehnologiei
Există încă obstacole considerabile pentru această formă de transport în ceea ce privește infrastructura, reglementările și acceptarea publică a tehnologiei. Încercările globale de reglementare a sectorului au făcut ca „toată lumea să se agite pentru a găsi un nou set de întrebări care trebuie puse”, a declarat consultantul în domeniul aviației Steve Wright.
China și mașinile zburătoare
Vânzarea companiei slovace AirCar ar putea ridica semne de întrebare cu privire la faptul că China ar putea fi pregătită să facă același lucru cu mașinile zburătoare. Wright a declarat că, deși prototipurile precum AirCar sunt „foarte distractive”, realitatea va fi probabil mai banală „cu cozi, verificări de bagaje și altele”.
Sursa: Digi24