Protecția mediului înconjurător și importanța acesteia
“Natura e casa noastră, iar în natură suntem acasă.” Spunea Carlo Rovelli. Intradevar, planeta poate supraviețui fără oameni, însă noi nu putem supraviețui dacă ne distrugem singuri “casa”. Cei mai mulți speram ca generația noastră să nu fie martoră la schimbările climatice cauzate de om. Din păcate, acestea sunt evidente încă de acum. Cu toate acestea, se crede că nu e prea târziu pentru a îmbunătăți situația, atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare și miliardele de animale care mai locuiesc aici.
Beneficiile petrecerii timpului în natură pentru copii
Mulţi părinţi recunosc că timpul petrecut afară, în natură, este benefic pentru sănătatea copiilor lor. Dar îl văd oarecum ca pe un compromis. Încurajând copilul să iasă din casă, la joaca, la miscare, la activitati de ecologizare etc. rezultă mai puţin timp pentru citit sau învăţat, iar acest lucru înseamnă performanţe şcolare mai scăzute, nu-i aşa?Greşit. În mod remarcabil, este exact invers. Cercetării au descoperit că natura nu este benefică doar pentru sănătatea copiilor, ci îmbunătăţeşte capacitatea de a învăţa. Chiar şi perioadele scurte de timp petrecute în natură pot avea beneficii semnificative.
Acțiunea de ecologizare din comuna Vadu-Crișului
Sâmbătă, 25 mai, în cadrul Campionatului Bihorean al Curățeniei, Biserică Ortodoxă Birtin, în colaborare cu Primăria comunei Vadu-Crișului, a participat printr-o acțiune de ecologizare, cu ajutorul copiilor din sat, dornici de a contribui la protejarea mediului în care se află. Activitatea s-a desfășurat pe traseul care se întinde de la biserica Ortodoxă, spre locul numit “Peștera Mare” și spre satul Tomnatic. Generozitatea si efortului copiilor au fost rasplatite cu o ieșire la înghețată și suc.