România se clasează pe locul 32 în topul celor mai fericite țări din 143 de țări.
Anul trecut, țara noastră se afla pe locul 24, potrivit Raportului Mondial al Fericirii.
Statele Unite ies din top 20
Statele Unite (nr. 23) și Germania (nr. 24) au ieșit din top 20 în parte din cauza creșterii fericirii în rândul altor țări – în special Cehia (nr. 18), Lituania (nr. 19) și Slovenia (nr. 21). Regatul Unit a ocupat locul 20.
În timp ce Lituania s-a clasat pe locul 19 în acest an pe lista generală, în rândul respondenților cu vârsta sub 30 de ani, aceasta a fost nr. 1 în topul celor mai fericite țări în 2024. Pentru cei cu vârsta peste 60 de ani, Lituania s-a clasat pe locul 44.
În Statele Unite și Canada, scorurile de fericire ale persoanelor sub 30 de ani au fost mult mai mici decât cele ale persoanelor cu vârsta de 60 de ani și peste. În rândul persoanelor sub 30 de ani, SUA s-a clasat pe locul 62, în timp ce pentru persoanele de 60 de ani și mai în vârstă, a fost pe locul 10. Canada a fost pe locul 58 în rândul tinerilor și pe locul 8 pentru cei de 60 de ani și peste.
Australia și Noua Zeelandă, într-o măsură mai mică, au înregistrat, de asemenea, clasări mult mai scăzute în rândul tinerilor.
„Este ceea ce cred ei despre viața lor. Deci este o întrebare legată de starea de spirit”, a spus el. Helliwell atribuie această scădere în parte informațiilor pe care le consumă tinerii din aceste patru națiuni vorbitoare în principal de limbă engleză. „Ei aud știri care îi fac nefericiți și este posibil să le împărtășească, iar acest lucru îi poate face și pe ei nefericiți”, a spus el.
Sursa: Digi24