Close Menu
    What's Hot

    „Familia Bitcoin” îşi ascunde criptomonedele pe patru continente

    iunie 8, 2025

    „Apărarea unui trecut care nu mai există: operațiunea Spiderweb a Ucrainei și proiectul Golden Dome al lui Trump”

    iunie 8, 2025

    „Apărarea unui trecut care nu mai existe: Operațiunea Spiderweb a Ucrainei și proiectul Golden Dome al lui Donald Trump”

    iunie 8, 2025
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Oradeanul 24Oradeanul 24
    • Home
    • Stiri locale
    • Evenimente locale
    • Stiri nationale
    • Sanatate
    • Diverse
      • Tehnologie
      • Sport
      • Stiri internationale
    Contact
    Oradeanul 24Oradeanul 24
    Home»Diverse»Pască cu aluat de cozonac. Rețeta secretă a bunicii.
    Diverse

    Pască cu aluat de cozonac. Rețeta secretă a bunicii.

    martie 31, 20252 Mins Read
    Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    Pasca cu aluat de cozonac Reteta secreta a bunicii
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Rețeta tradițională de pască cu aluat de cozonac: o incursiune în gusturile copilăriei

    Pe măsură ce sărbătorile pascale se apropie, gospodinele din întreaga țară își pregătesc cu grijă meniul, iar pasca cu aluat de cozonac rămâne unul dintre deserturile emblematice ale acestei perioade. Gustul său inconfundabil, ce evocă amintiri din copilărie, continuă să impresioneze chiar și cele mai exigente papile gustative.

    Ingredientele esențiale pentru o pască desăvârșită

    Prepararea acestui desert necesită ingrediente atent selecționate, care să asigure textura și aroma perfecte. Pentru aluat, sunt necesare făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr, ouă, coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat, ulei și lapte. Umplutura, la rândul său, este o combinație de brânză de vaci, iaurt grecesc, zahăr, esență de vanilie, stafide și gălbenușuri. Aceste ingrediente, combinate cu măiestrie, dau naștere unui desert unic.

    Procesul de preparare: o artă culinară

    Aluatul este pregătit cu meticulozitate, pornind de la cernerea făinii și activarea drojdiei cu zahăr și lapte călduț. După ce aluatul este frământat până devine elastic și nelipicios, acesta este lăsat la dospit pentru a-și dubla volumul. Ulterior, o parte din aluat este întinsă pentru a forma baza, iar restul este modelat în șnururi decorative.

    Umplutura, pe de altă parte, este realizată prin mixarea brânzei cu zahăr, iaurt și esențe, până la obținerea unei compoziții cremoase. Stafidele, hidratate în prealabil, sunt adăugate pentru un plus de savoare. Această umplutură este așezată peste aluat, iar marginile sunt pliate cu grijă pentru a încadra compoziția.

    Coacerea și răcirea: pași esențiali pentru succes

    Pasca este unsă cu ou bătut și lapte, apoi introdusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius. Procesul de coacere durează aproximativ o oră, timp în care desertul capătă o crustă aurie și un miros îmbietor. După ce este scoasă din cuptor, pasca trebuie lăsată să se răcească complet, preferabil peste noapte, pentru a-și intensifica aromele.

    Un desert care transcende generațiile

    Pasca cu aluat de cozonac nu este doar un preparat culinar, ci și o tradiție care unește generații. Rețeta, transmisă din generație în generație, păstrează vie esența sărbătorilor pascale și aduce bucurie în casele românilor. Este un simbol al dăruirii și al respectului pentru obiceiurile străvechi, o amprentă culturală ce merită perpetuată cu mândrie.

    Sursa: www.realitatea.net/stiri/actual/pasca-cu-aluat-de-cozonac-reteta-secreta-a-bunicii-pe-care-trebuie-sa-o-incerci-o-sa-faca-furori_67ead7a993b48b765e032562

    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
    S Diana

    Related Posts

    PSD și PNL inventează prejudicii fictive pentru a distrage atenția de la miliardele furate din programele naționale

    iunie 5, 2025

    Interviu cu avocatul Negru Radu: Drumul profesional

    mai 20, 2025

    Cum narativele populiste distorsionează economia: inflația și deficitul sunt adevăratele provocări, nu alegerile

    mai 8, 2025

    Cea mai bătrână persoană din lume este britanică. „Nu mă cert niciodată cu nimeni. Ascult și fac ce-mi place”

    mai 1, 2025
    Add A Comment

    Comments are closed.

    Editors Picks
    Latest Posts
    • Termeni si conditii
    • Politica cookies
    • Politica de confidentialitate
    • FB

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Administrează consimțămintele pentru cookie-uri
    Acest site foloseste cookies
    Funcționale Mereu activ
    Stocarea tehnică sau accesul este strict necesară în scopul legitim de a permite utilizarea unui anumit serviciu cerut în mod explicit de către un abonat sau un utilizator sau în scopul exclusiv de a executa transmiterea unei comunicări printr-o rețea de comunicații electronice.
    Preferințe
    Stocarea tehnică sau accesul este necesară în scop legitim pentru stocarea preferințelor care nu sunt cerute de abonat sau utilizator.
    Statistici
    Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice. Stocarea tehnică sau accesul care sunt utilizate exclusiv în scopuri statistice anonime. Fără o citație, conformitatea voluntară din partea Furnizorului tău de servicii de internet sau înregistrările suplimentare de la o terță parte, informațiile stocate sau preluate numai în acest scop nu pot fi utilizate de obicei pentru a te identifica.
    Marketing
    Stocarea tehnică sau accesul este necesară pentru a crea profiluri de utilizator la care trimitem publicitate sau pentru a urmări utilizatorul pe un site web sau pe mai multe site-uri web în scopuri de marketing similare.
    Administrează opțiunile Administrează serviciile Administrează vânzătorii {vendor_count} Citește mai multe despre aceste scopuri
    Vezi preferințele
    {title} {title} {title}